blog.cemunalan.com.tr

Yeni Uğraşım: Ciftehavuz.com

6 Aralık 2016

Bu blogu keyifle tutmaya devam edeceğim ancak yeni bir şeyler yapmaya daha karar verdim. Burası biraz daha kendimi eğitmek adına yapacağım paylaşımlar ile dolacak diye umut ediyorum. Ciftehavuz.com‘da yapmak istediğim şey ise karşıma çıkan güzel şeyleri e-posta olarak göndermek olacak. Newsletter’lar bir süredir takip ettiğim bir şey. NextdraftToday in Tabs, Reddit Upvoted gibi popüler olanları takip etmenizi kesinlikle öneririm. Ayrıca Quora.com gibi siteleri bizzat ziyaret etmektense newsletter olarak almayı ve okumayı tercih ettiğimi fark ettim. Bu sebeple ben de kendimce bir newsletter başlatmak istedim.

Ciftehavuz.com‘da yazdığı gibi, keşfettiğim ve hoşuma giden her şeyi belirli olmayan aralıklarda yayınlamaya başlayacağım. Hatta başladım bile. E-posta’lar Tİnyletter aracılığı ile gönderiliyor, ki ücretsiz newsletter başlatmak için herhalde en kolay araçlardan biri. Ancak sitede eski e-postaların görüntülenmesi için bir arşiv bölümü de yapmaya çalıştım. Bu e-postaların neye benzediğini görmek için buraya bakabilirsiniz.

Siteyi ben kendim yapmaya çalıştım. Vanilla PHP, Sass ikilisinden başka bir şey yok. Allahtan başka bir proje için kendimde veritabanı sınıfları yaratmıştım da çok uğraşmadan basit bir site oldu arşiv özelliği ile.

Haa, bir de kaynaklar sayfası yaptım. Haberleri genelde Feedly aracılığı ile takip ediyorum ancak oraya ekleyemediğim ve ziyaret etmeyi unutmak istemediğim sitelerimi de burada topluyorum. Hayatımda hiç bookmark yönetebilen biri olmadım.

Leave a comment